Rezultatele la etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică (2019)

TM

Conform regulamentului, aceste rezultate nu se contestă. De asemenea, se  precizează următoarele despre evaluarea și stabilirea participanților la etapa națională:

(4) Având în vedere specificul acestei competiții, la etapele interne ale olimpiadei (etapa județeană și etapa națională), evaluarea se face de către cadre didactice universitare și cercetători de la Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan – Al. Rosetti și de la Facultatea de Litere a Universității București, inițiatoarea competiției, alături de MEN, după cum urmează:

a)      pentru etapa județeană:

§  În termen de 2 zile de la desfășurarea etapei județene, vicepreședintele și secretarul subcomisiei de organizare la nivel județean, alcătuită conform prevederilor Art. 17 (3), f,  amestecă lucrările, pe secțiuni, le numerotează de la 1 la n și le grupează în pachete, care vor fi transmise, prin poștă, la Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti, în vederea evaluării răspunsurilor de către cadrele didactice universitare, membre ale comisiei centrale, care au elaborat subiectele. Coletul va conține și un proces-verbal care va menționa numărul de lucrări de la fiecare secțiune.

§  În termen de până la 45 de zile de la desfășurarea etapei județene, cadrele didactice universitare, membre ale Comisei Centrale, vor realiza evaluarea lucrărilor primite de la fiecare inspectorat școlar.

§  Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan-Al. Rosetti va întocmi tabelele cu rezultatele la nivelul fiecărui județ, în ordine alfabetică și în ordine valorică și vor realiza ierarhia națională a celorlalți participanți la etapa județeană.

§  Se va întocmi tabelul nominal cu elevii care vor participa la etapa națională, pentru cele 23 de locuri suplimentare acordate numai pentru secțiunea învățământ secundar superior, în vederea lărgirii bazei de selecție pentru etapa internațională a competiției. 

2 Responses to Rezultatele la etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică (2019)

 1. Liliana Voda says:

  Buna ziua!
  Nu se acorda premii si mentiuni la faza judeteana?
  In regulament scrie ca se acorda mentiuni in nr max egal cu 15% din nr participantilor.
  Daca , totusi, inspectoratul va acorda premii si mentiuni, la categoria A se ia in calcul 15% din nr. participantilor la categoria A sau 15% din nr participantilor la sectiunea ”Exercițiu”?

  Felicitari! pt frumoasele rezultate

  • Bună ziua!
   La secțiunea Exercițiu, rezultatele au fost afișate separat pentru categoriile A și B, prin urmare și premiile se vor acorda pentru fiecare categorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *