OLLR (etapa locală) – precizări privind calificarea la etapa următoare

Punctajul minim pentru calificarea la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba şi literatura română va fi anunţat de Comisia de organizare după rezolvarea contestaţiilor, adică la 1 martie 2017.

8 Responses to OLLR (etapa locală) – precizări privind calificarea la etapa următoare

  1. dan says:

    Unde as putea sa studiem regulamentul olimpiadelor?

  2. Popa Cristina says:

    Bună ziua.As dori sa știu cum sunt punctati elevii de clasa a v-a,participanți la olimpiada de limba si literatura romana din data de 25.02.2017,referitor la subiectul I, punctul 2,unde aveau de explicat în 50-80 de cuvinte un fragment din textul lui Tudor Arghezi ,iar baremul de la același subiect prevede respectarea numărului de rânduri, nu de cuvinte cum ar fi fost corect.Ar trebui corelat enunțul cu baremul.Cum sunt punctati copii în acest caz?Mulțumesc anticipat.

  3. Boby says:

    Buna ziua,

    As dori niste clarificari la urmatoarele doua aspecte.
    Conform regulamentului atasat de dvs.:
    Art. 15. La toate etapele olimpiadei, rezultatele finale se comunică după cel mult 12 de ore de la
    încheierea perioadei destinate depunerii contestaţiilor.
    Cum perioada de 12 ore de le incheierea depunerii contestatiilor a expirat deja de ce trebuie incalcat acest regulament si afisate rezultatele in data de 01.03.2017?

    Art. 18. Calificarea elevilor la etapele olimpiadei este condiționată de obținerea unui punctaj minim de
    100 de puncte pentru elevii de la şcoli cu predare în limba română şi de 85 de puncte pentru elevii de la
    şcoli cu predare în limbile minorităţilor naţionale.
    Conform acestui articol punctajul minim este de 100 de puncte, de ce specificati in postare ca punctajul minim va fi anuntat de Comisia de evaluare? Nu este calr de aici ca acest punctaj minim e 100, e ca si cum n-ati tine cont de acest regulament?
    Multumesc!

    • Regulamentul la gimnaziu precizează la art. 16:
      În vederea participării la olimpiadă, la nivelul Comisiei judeţene, se va stabili o normă de
      reprezentare în funcţie de performanţele individuale (pentru etapa pe clasă/şcoală) şi în funcţie de
      numărul de elevi al unităţii de învăţământ şi de performanţele acestora la competiţiile de profil, pentru
      etapele locală, pe sector şi judeţeană/a municipiului Bucureşti.

      • Boby says:

        La ce faceți referire e vorba asa: la etapa pe scoala comisia poate propune criterii de performanta de genul ca pentru participare elevul trebuie să aibă minim media 9. Pentru etapa locala comisia poate propune ca o anumită unitate de învățământ sa poată fi reprezentată de maxim x elevi ăsta în funcția de rezultatele din anii anterior. Mai apoi la etapa judeteana comisia poate propune ca fiecare centru local să fie reprezentat de un număr maxim prestabilit de elevi, adică x din Timisoara, y din Lugoj etc. dar nu poate stabili un punctaj inferior celui specificat la articolul. 18 de 100 de puncte. Acel articol 18 spune clar ca una din condițiile pentru a accede la etapa următoare este de a avea minim 100 de puncte. Specificând 85 de puncte ca și criteriu de participare la etapa judeteana se încalcă flagrant acest regulament de organizare. Art. 16 nu da dreptul de a impune un punctaj inferior de 100 de puncte ca și criteriu de acces în etapa următoare ci doar oferă libertatea de a fixa criterii de reprezentare ca număr de participanti a 3 leilor dintr-o școala sau dintr-un centru local.

    • Cât despre timpul până la afișarea rezultatelor, precizarea 1 martie 2017 era pt. postarea pe blog, la școlile unde s-a desfășurat proba rezultatele fiind afișate mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *