Olimpiada de Limba și literatura română, etapa județeană – rezultate la contestații (cu modificări)

Rezultatele la contestații cu modificări:

OLLR_CONTESTATII_etapa județeană

 

Extrase din:

 

REGULAMENT SPECIFIC privind organizarea şi desfăşurarea OLIMPIADEI de limba şi literatura română clasele IX—XII
Art. 8 Calificarea elevilor la etapele Olimpiadei este condiționată de obținerea unui punctaj minim de 100 de puncte, la etapa anterioară.
Art. 9 (1) Norma de participare a elevilor la etapa națională este de un elev pentru fiecare nivel de clasă/ județ, primul în ordine valorică, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament.

REGULAMENT SPECIFIC PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA OLIMPIADEI DE LIMBĂ ȘI LITERATURĂ ROMÂNĂ
– gimnaziu –

Art. 14. (1) În conformitare cu prevederile Art. 49, alin. (1), (2) din Metodologia-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare, candidaţii pot contesta numai punctajul obţinut la proba scrisă.
(2) La oricare dintre etapele olimpiadei, în urma reevaluării la contestaţii, punctajul se modifică numai dacă între punctajul iniţial şi cel obţinut la reevaluare este o diferenţă mai mare de 12 puncte, reprezentând 10% din punctajul maxim.
(3) În situaţia în care la evaluarea iniţială concurentul a obţinut peste 108 puncte, punctajul final este cel acordat de comisia de contestaţii, indiferent dacă este mai mare sau mai mic decât punctajul iniţial.

Art. 17. (1) Norma de participare la etapa națională este de un elev pentru fiecare nivel de clasă/ județ,
primul în ordine valorică, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament.

Art. 20 (1) Pentru lucrările care au primit inițial punctaje cuprinse între 108 – 120, punctajul definitiv este acela acordat de subcomisia de contestații. (2) Pentru lucrările care au primit inițial alte punctaje decât cele menționate la alin. (1), punctajul definitiv este acela acordat de subcomisia de contestații, dacă între punctajul inițial și punctajul acordat la contestație există o diferență de cel puțin 12 puncte. Dacă diferența dintre cele două punctaje este mai mică de 12 puncte, punctajul definitiv este cel inițial.

5 Responses to Olimpiada de Limba și literatura română, etapa județeană – rezultate la contestații (cu modificări)

  1. Durnea Lucia says:

    Buna ziua,
    De ce nici dupa recorectarea lucrarilor cerute la contestatii nu sunt luate in considerare adevaratele rezultate?

  2. Pentru a vă răspunde la întrebarea dumneavoastră am adăugat şi marcat colorat articole din ambele regulamente de desfăşurare a Olimpiadei de Limba şi literatura română, la gimnaziu şi liceu.

    Vă rog să consultaţi aceste regulamente care au fost postate pe acest blog din 22 noiembrie 2015.

  3. Durnea Lucia says:

    Atunci eu nu stiu de ce mai organizati olimpiade. Vin copiii cu buna credinta, la corectarea lucrarilor subevaluam lucrarilor (asta in cazul in care nu apartin unei anumite scoli…!!!), iar dupa contestatie cand se vede clar incorectitudinea primei evaluari, rectificarile se fac doar peste 12 puncte. Mie nu mi se pare acelasi lucru un rezultat sub 100 de puncte si unul peste 100.
    De ce sa ne mai pierdem timpul, emotiile doar ca sa aveti un numar de elevi prezenti la olimpiada, caci dupa cum este foarte evident doar UNII trebuie sa iasa in fata.

  4. Csaba Gall says:

    Stimata doamna Durnea, ceea ce putea fi o discutie interesanta despre regulamentul de desfasurare OLLR, ati stricat dumneavoastra prin cuvinte veninoase ( ” unei anumite scoli “, ” UNII” ). Veninoase, daca nu aveti dovezi ca asa s-a intamplat, bineinteles. Eu stiu ca lucrarile se corecteaza fara ca evaluatorul sa poata vedea numele elevului sau scoala de provenienta. Va inteleg frustrarea, dar ganditi-va cum se simt elevul si parintii elevului castigator, citindu-va randurile… Sau elevii si parintii lor de la o “anumita” scoala. Poate sunt si ei “de buna credinta” si au avut si ei “emotii”. Am intervenit pentru ca, acum multi ani, fiul meu a avut parte de aceleasi rautati, cum ca s-ar fi calificat la o Olimpiada nationala, pentru ca provine de la un “anumit liceu”. De atunci acel liceu da aproape in fiecare an olimpici internationali la matematica si informatica! Iar fiul meu a terminat sef de promotie la MIT.

  5. Cristina says:

    Bună ziua,sunt de acord in totalitate cu ceea ce a scris doamna Durnea.In plus,la etapa locală a olimpiadei de română -minorități ,unii elevi au vorbit între ei cum și cât au vrut ,fără să fie întrerupți de doamna care ii supraveghea.Cred că olimpiadele sunt organizate pentru a-i învață pe copii de mici cât de nedreaptă e viața și că nimeni nu plătește pentru aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *